Verwacht in 2021

Amber X Bon Courage

Bon Courage betekent "veel geluk"! Modern op maat gesneden, een aangepaste stamboom en drie uitzonderlijke gangen. Bon Courage, ook bekend als Goldie, treedt als een waardige opvolger in de voetsporen van zijn vader Bon Coeur.

Uit de fokkerij van Christine Feichtinger uit Vaduz heeft deze goudvos als veulen reeds indruk gemaakt. Bij de veulenenshow in de plaatselijke Visselhövede hebben kenners hem al opgemerkt. Daarna kwalificeerde hij zich vol vertrouwen als het winnende veulen voor de finale van het Duitse veulenkampioenschap in Lienen. Het begin van een hoopvolle carrière.

Bon Courage kon deze hoge verwachtingen vorig najaar bij zijn goedkeuring in Verden overtreffen. Hij was een van de publiekslievelingen als premium hengst. Fokkerijmanager Werner Schade beschreef hem als "een uitzondering, stralend met veel harmonie in zijn lichaam. Zijn bewegingskwaliteit laat niets te wensen over, een overtuigende opvolger van zijn vader!".
 

Bon Courage was reserve kampioen Bundes Championat. Hij kreeg een 9 galop+stap en 9,5 draf opleiding en exterieur. Hij gaat een grote toekomst tegemoet! 

Anjershof Joanne X Veenstra's Krack

Veenstra's Krack 
De smokey kleurige hengst (dat wil zeggen dat hij ook palomino en valk kan vererven) Veenstra's Krack stamt van Veenstra's Grapjas x Orchard Red Prince en is eigendom van de fokker Erik Veenstra uit Nuis. Veenstra's Crack was Kampioen in 2018 op de NRPS Hengstenkeuring. In 2019/2020 was hij verrichtingskampioen bij het NRPS. Veenstra's Crack geeft fijne mensgerichte pony's met een gouden karakter (geschikt voor kinderen).
 
 

Esta X Glamourdale

Glamourdale
Glamourdale is de onbetwiste kampioen van de hengstenkeuring 2014 en de reserve kampioen van de KWPN verlichtingstest 2014. Glamourdale is een zoon van de “kampioenmaker” Lord Leatherdale, gefokt uit de preferente prokmerrie Thuja (v.Negro), een van Nederlands beste fokmerries. Thuja tekent voor het moederschap van de topper “Glamourdale” en de beide “Elite” merries Zonnebloem (v. Polansky) en Fresia (v. Jazz). Thuja is een volle zus van het Engelse A kader top Grand Prix paard Numberto (Spencer Wilton) en nicht van het zeer succesvolle lichte tour paard Willem Alexander (v.Negro x Flemmingh x Ahorn). Overgrootmoeder Clementine (v.Ulft) bracht Händel (v.Wolfgang) het internationale top paard van Michael Whitaker.
 
 
 
 

Malala van de Anjershof X Lowlands

Lowlands
Lowlands scoorde 9,5 en 9 op de onderdelen stap en rijdbaarheid. Hij is de reservekampioen van het KWPN-najaarsverrichtingsonderzoek 2019 met maar liefst 87,5 punten. Voor zijn draf, galop, souplesse, houding, balans en aanleg als dressuurpaard kreeg hij namelijk 8,5’en. De imponerende, grootramige dressuurhengst werd door het KWPN geroemd om zijn betrouwbaarheid, concentratie onder het zadel en bereidheid tot werken. De ruime bewegingen hebben kracht, gedragenheid en balans en alles bij elkaar zorgt ervoor dat Lowlands zijn ruiter een zeer goed gevoel geeft.

Genetisch is Lowlands ook zeer interessant. Zijn vader is de populaire Easy Game-zoon Millennium, die in Duitsland al vele keuringskampioenen leverde. Moeder La Donna S stamt af van Donnerball, winnaar van het zilver op het WK voor vijfjarige dressuurpaarden en later Grand Prix-dressuur onder Kristine Sprehe. Zoals zijn naam al doet vermoeden is Donnerball een rechtstreekse zoon van de top Grand Prix-hengst Donnerhall, die in Oldenburg een levensgroot bronzen standbeeld kreeg als één van de belangrijkste dressuurpaardenverervers aller tijden. Zelf zette Donnerhall maar liefst 65 internationale overwinningen op zijn naam en won hij meerdere keren teamgoud en individuele medailles op grote kampioenschappen.
 

Lowland’s grootmoeder Lucy (v. Landadel) staat bekend als moeder van drie Staatspremiemerries, het Grand Prix-dressuurpaard Nora onder Christa Larmoyeur en een Z2-dressuurpaard. Bovendien is ze een halfzus van het Grand Prix-dressuurpaard Exquis Escapado, gereden door Carl Hester en Hans-Peter Minderhoud.
 

Onderzoekrapport: Lowlands is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel tot zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is actief, zuiver en zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is goed tot zeer goed van ruimte met een achterbeen dat zeer goed te bewerken is. De galop heeft een krachtige afdruk, is goed tot zeer goed van ruimte en heeft veel gedragenheid. Lowlands beweegt met een goede beentechniek en een goede houding en goede balans. Als dressuurpaard heeft Lowlands veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.
 
 

De Groeve 6A | 9314 TC Foxwolde (Drenthe) | Mobiel: 06-53971162 | Email: info@stalanjershof.nl