Percy van de Anjershof

(Bon Coeur X Negro X Zhivago X Sandreo)

Geboren: 15-05-2020

Percy van de Anjershof

Vader: Bon Coeur (Benetton Dream X Sandro Hit X Carismo)

Stokmaat: 169
Geboren: 2012
Vader: Benetton Dream
Moeder: Sonnenschein
"Bon Coeur" - letterlijk vertaald "goed hart"! Met zijn hart op de juiste plaats, kan dit zwarte paard, uitgerust met uitzonderlijk talent voor beweging, gemakkelijk voldoen aan, of zelfs de verwachtingen overtreffen. Door zijn schijnbaar onbeperkte elasticiteit, constant krachtig en tegelijkertijd lichtvoetig, weet deze jonge hengst zichzelf in het zonnetje te zetten. Deze hengst liet het hele eersteklas deelnemersveld achter zich in zijn 30-daagse test in Schlieckau en wist het dressuurgedeelte te winnen met een eindcijfer van 9,1 en een opmerkelijke fokwaarde van 150 indexpunten. De droomgraad 10.0 viel verschillende keren. Deze beoordeling was geen toeval. Na meerdere overwinningen volgde de titel van Hannoveraans kampioen in 2016 en was zowel als 3-jarige als 4-jarige Reserve-Bundeschampion in Warendorf. Bon Coeur is een echt modern sportpaard, met drie zeer goede gangen, fantastische mechanica en uitstekende rijdbaarheid. Hij ontving de Weltmeyer Prize 2017, van de Hanoverian Association voor zijn prachtige sportjaar. Inmiddels is deze hengst 8 jaar en loopt Intermediaire I (lichte Tour). In Wellington won hij deze rubriek onder zijn Zweedse amazone Carline Darcourt met score 71,882%. Een zeer goede prestatie voor deze jonge hengst.
 
 

Moeder: Indy van de Anjershof (Negro x Zhivago x Sandreo x Houston)

Geboren: 2013
Kleur: Bruin
Vader: Negro
Moeder: Esta

Indy van de Anjershof


Grootvader en vader van Indy van de Anjershof: Negro (Ferro X Variant X Gondolier)

Stokmaat: 1.70
Geboren: 1995
Vader: Ferro
Moeder: Fewrie
Negro is goedgekeurd bij het KWPN, DV en Old. De afgelopen jaren heeft hij laten zien dat hij een top-vererver is vanwege de vele succesvolle nakomelingen in de sport. Negro scoort zeer hoog met een zeer hoge betrouwbaarheid op de index (150 - 92%). Van zijn nakomelingen staat bijna de helft als sportpaard geregistreerd, waarvan de eerste inmiddels op het hoogste, internationale niveau meedraaien. Paradepaard is natuurlijk het Europees “gouden” teampaard Valegro onder Charlotte Dujardin. Deze aboslute “knaller” Valegro wordt gezien als één van de beste Grand Prix paarden van dit moment die dat in 2012 op de Olympische Spelen ook waar maakte.
2012: Preferent status toegekend door KWPN
2012: KWPN Dressage Index 150 (92%)
2010: KWPN Dressage Index: 143
2009: Keur status toegekend door KWPN
2002: Prix st. George debuut
2001: Zwolle hengstenshow kampioen 6 jaar oud
2000: Zwolle hengstenshow kampioen 5 jaar oud
1998: Reserve kampioen of prestatie test
Negro

Grootmoeder en moeder van Indy van de Anjershof: Esta (Zhivago X Sandreo x Houston)

Geboren: 2009
Kleur: Donkerbruin
Vader: Zhivago
Moeder: Amber
Deze KWPN merrie van Zhivago X Sandreo X Houston heeft in 2012 op driejarige leeftijd een EPTM gelopen in Sleen. Hier behaalde zij 85 punten voor de dressuur richting en 90 punten voor exterieur. Esta verdiende een 9 voor de stap en souplesse en een 8,5 voor de draf, rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard. Inmiddels is Esta gepromoveerd tot Elite Preferent EPTM.

Citaat jury (KWPN-website): "Bij de dressuurmerries kan één echte uitschieter worden genoemd: Esta (Zhivago uit Amber sport, elite v.Sandreo, f/g B.H. Harms uit Foxwolde) slaagde met 85 punten en werd ster met maar liefst 90 punten voor exterieur. Zo’n aparte verschijning is deze merrie, zoveel allure, een mooi oog, een mooie hals, werkelijk een fantastisch paard en schitterend om te zien”, komt Van Rijswijk woorden tekort om de donkerbruine te omschrijven.
Esta

De Groeve 6A | 9314 TC Foxwolde (Drenthe) | Mobiel: 06-53971162 | Email: info@stalanjershof.nl