Nuri van de Anjershof

(Inclusive X Zhivago X Sandreo)

 

Nuri van de Anjershof
Een opvallend hengstveulen uit een talentvolle vader en een sterk geteste moeder. Dat vat Nuri vd Anjershof samen. Hij komt uit de eerste jaargang van Inclusive, de indrukwekkende Everdale-zoon met aanleg voor verzameling. De driejarige Inclusive-zoon Nuri vd Anjershof (uit Esta elite pref eptm-dr PROK v.Zhivago, fokker B.H. Harms uit Foxwolde) van Van Olst Horses mocht op 14 januari 2021 het sterpredicaat in ontvangst nemen. Nuri van de Anjershof bewoog voor 85 punten, daarnaast kreeg hij 75 voor exterieur. “Dit is een bergop gebouwd paard met een aansprekend front. Hij bewoog met een zeer goede beentechniek, kracht en gedragenheid”, lichtte Floor Dröge toe.
Nuri van de Anjershof

Vader: Inclusive (Everdale X Uptown X Jazz)

Stokmaat: 1.68
Geboren: 2013
Vader: Everdale
Moeder: Doutzen
Inclusive is één van de absolute KWPN verrichtingstoppers 2016. Inclusive is bijzonder compleet. De jonge hengst beschikt over een geweldig model, waarbij zijn sterke verbindingen, goede rug, correctheid, uitstraling en rijke voorhand opvallend zijn. Inclusive is daarnaast een extreem getalenteerd dressuurpaard, met een super karakter, veel “go”, veel balans, veel mechaniek en veel bereidheid tot werken. De vader van Inclusive is Everdale, die de PAVO Cup won als vierjarige. Hij is een heel goed voorbeeld van de succescombinatie Lord Leatherdale x Negro, wat heeft geleid tot de goedkeuring van diverse hengsten. De moeder van Inclusive is Uptown-dochter Doutzen. Net als Everdale won ook Uptown de PAVO Cup als vierjarige. De grootmoeder van Inclusive, Privalova is een dochter van de preferente stempelhengst Jazz. De moederlijn bracht veel dressuurpaarden voort die op hoog niveau presteren.
KWPN Onderzoeksrapport: "Inclusive is een eerlijke, sympatieke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel looplust en veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed rijden. De stap is zuiver en zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is expressief, goed van ruimte met een actief en krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. Bij aanspanning krijgt de hengst een aansprekend gebruik van het voorbeen. De galop is bergop, krachtig met veel tot zeer veel gedragenheid en ruimte. Inclusive beweegt met een goede beentechniek. De hengst heeft veel schakelvermogen en kan het gewicht makkelijk overbrengen naar de achterhand. Inclusive heeft een aansprekend front en beweegt met zeer veel souplesse, zeer veel zelfhouding en zeer veel balans. Als dressuurpaard heeft Inclusive zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel."
Inclusive

Moeder: Esta (Zhivago X Sandreo x Houston)

Geboren: 2009
Kleur: Donkerbruin
Vader: Zhivago
Moeder: Amber
Deze KWPN merrie van Zhivago X Sandreo X Houston heeft in 2012 op driejarige leeftijd een EPTM gelopen in Sleen. Hier behaalde zij 85 punten voor de dressuur richting en 90 punten voor exterieur. Esta verdiende een 9 voor de stap en souplesse en een 8,5 voor de draf, rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard. Inmiddels is Esta gepromoveerd tot Elite Preferent EPTM.

Citaat jury (KWPN-website): "Bij de dressuurmerries kan één echte uitschieter worden genoemd: Esta (Zhivago uit Amber sport, elite v.Sandreo, f/g B.H. Harms uit Foxwolde) slaagde met 85 punten en werd ster met maar liefst 90 punten voor exterieur. Zo’n aparte verschijning is deze merrie, zoveel allure, een mooi oog, een mooie hals, werkelijk een fantastisch paard en schitterend om te zien”, komt Van Rijswijk woorden tekort om de donkerbruine te omschrijven.
Esta

Grootvader en vader van Esta: Zhivago (Krack C x Jazz x Ulft x Amor)

Stokmaat: 1.72
Geboren: 2004
Goedgekeurd voor: KWPN, Oldenburg, Holstein, BWP
Zhivago is een eerlijke, betrouwbare hengst met een zeer goede stap, goede gedragen ruime draf en een krachtige berg op springende galop. Zhivago heeft een zeer goede houding en balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Zhivago zeer veel aanleg en geeft de ruiter een zeer goed gevoel (onderzoeksrapport 2007).
Stap: 9,0
Draf: 8,0
Galop: 9,0
Souplesse: 8,5
Houding en balans: 8,5
Rijbaarheid/bewerkbaarheid: 9,0
Aanleg als dressuurpaard: 9,0
Zhivago

Grootmoeder en moeder van Esta: Amber (Sandreo x Houston x Purioso)

Geboren: 2005
Kleur: Bruin
Vader: Sandreo
Moeder: Tessa S
Deze KWPN merrie van Sandreo X Houston X Purioso is in de zomer tijdens CK de Wolden 2013 Elite verklaard. Dit was een combinatie van een thuiskeuring, waarbij ze ster werd en een uitnodiging kreeg voor de Centrale Keuring. Daar liet ze zich geweldig zien en werd ze voorlopig keur. Dit samen met een goede constitutie (PROK) en het (SPORT) predikaat (Z2 dressuur met winstpunten) zorgden ervoor dat zij direct Elite werd verklaard. Inmiddels is zij gepromoveerd tot Elite Preferent Sport.
Amber

De Groeve 6A | 9314 TC Foxwolde (Drenthe) | Mobiel: 06-53971162 | Email: info@stalanjershof.nl