Nathan van de Anjershof

(Secret X Sandreo X Houston)

 

Nathan is verkocht tijdens de veulenshow te Visselhovede en zal opgefokt worden. Hopelijk zien we hem in 2020 op de hengstenkeuring in Verden.

Nathan van de Anjershof
Nathan van de Anjershof

Vader: Secret (Sezuan X St. Moritz X Rotspon)

Stokmaat: 1.74
Geboren: 2014
Vader: Sezuan
Moeder: Seline
Secret komt uit de stam van onder andere Bundeskampioen Lordswoods Dancing Diamond (v. Dancier) en Top Gun van Jan Tops en werd als veulen al hoog geplaatst op de veulenkeuring in Zöbingen. Hij werd gefokt door Hubert Vogler en Gestüt WM, die ook overleden moedersvader St. Moritz op het station had, werd deze winter eigenaar van de hengst. In januari keurde het Oldenburger Verband de driejarige Secret (Sezuan x St. Moritz) van Gestüt WM voorlopig goed op een thuiskeuring.
Eckhard Wahlers, eigenaar van de hengst, vertelt dat hij niet mag klagen over de dekaanvragen. “De eerste merries zijn ook al gedekt.” Wahlers, die dolblij is met de driejarige hengst, kocht hem afgelopen najaar direct bij de fokker Hubert Vogler. “Ik kreeg een tip van een vriend over deze hengst. Ik ben toen gaan kijken en heb hem direct gekocht.” (www.horses.nl)
Secret

Moeder: Amber (Sandreo x Houston x Purioso)

Geboren: 2005
Kleur: Bruin
Vader: Sandreo
Moeder: Tessa S
Deze KWPN merrie van Sandreo X Houston X Purioso is in de zomer tijdens CK de Wolden 2013 Elite verklaard. Dit was een combinatie van een thuiskeuring, waarbij ze ster werd en een uitnodiging kreeg voor de Centrale Keuring. Daar liet ze zich geweldig zien en werd ze voorlopig keur. Dit samen met een goede constitutie (PROK) en het (SPORT) predikaat (Z2 dressuur met winstpunten) zorgden ervoor dat zij direct Elite werd verklaard. Inmiddels is zij gepromoveerd tot Elite Preferent Sport.
Amber

Grootvader en vader van Amber: Sandreo (Sandro Hit x Flemmingh x Ahorn)

Stokmaat: 1.71
Geboren: 2000
Goedgekeurd voor: KWPN, Hannover, Oldenburg, NRPS/Frankrijk LD
Sandreo is een eerlijke betrouwbare hengst die zich goed laat bewerken en voldoende werkwillig is. De stap is doorgaans zuiver en goed van ruimte. In draf heeft Sandreo ruim voldoende houding, een goede ruimte en veel souplesse. De galop heeft ruim voldoende ruimte en souplesse. Sandreo heeft als dressuurpaard ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel (beschrijving KWPN).
Sandreo

Grootmoeder en moeder van Amber: Tessa S (Houston x Purioso) ELITE

Stokmaat: 1.64
Geboren: 2000
Kleur: Bruin
Fokfamilie: 23
Merrielijn: KWPN 27 (Lady Reveil-stam)
Tessa is ELITE: een combinatie van het keurpredikaat, een goede constitutie (PROK) en een goede aanlegtest (IBOP). In de aanlegtest toonde ze haar veelzijdigheid door naast een uitstekende dressuurverrichting eveneens een prima springtest te laten zien. Deze veelzijdigheid is niet vreemd gezien haar afstamming van Good Luck (keur, preferent van Wolfgang), die via dochter Kimberly (v. Flemmingh) de goedgekeurde internationale springhengst Ojasper (v. Hollywood) heeft gegeven. Tessa heeft veel bloeduitstraling en een goede draf met sterk achterbeengebruik. Tessa is licht aangereden, maar na de aanlegtest voornamelijk ingezet voor de fokkerij.
Tessa elite is een telg uit de Lady Reveil-stam die vele internationale sportpaarden heeft gegeven, waaronder: toptalent Uthopia van Carl Hester en Jeff van Stephanie Peters (beide Zware Tour internationale dressuur).

Fokker Tessa: J. Braams-Hoving, Annen
Eigenaar Tessa: Irene en Rob Hoeben-Sanders Helden, Limburg (NL)
Website: www.utdansendepaerd.nl
Tessa S

De Groeve 6A | 9314 TC Foxwolde (Drenthe) | Mobiel: 06-53971162 | Email: info@stalanjershof.nl