Malala van de Anjershof

(Glamourdale X Zhivago X Sandreo)

 

Vader van Malala van de Anjershof: Glamourdale (Lord Leatherdale X Negro X Ahorn)

Stokmaat: 1.70
Geboren: 2011
Vader: Lord Leatherdale
Moeder: Thuja
Glamourdale is de onbetwiste kampioen van de hengstenkeuring 2014 en de reserve kampioen van de KWPN verlichtingstest 2014. Glamourdale is een zoon van de “kampioenmaker” Lord Leatherdale, gefokt uit de preferente prokmerrie Thuja (v.Negro), een van Nederlands beste fokmerries. Thuja tekent voor het moederschap van de topper “Glamourdale” en de beide “Elite” merries Zonnebloem (v. Polansky) en Fresia (v. Jazz). Thuja is een volle zus van het Engelse A kader top Grand Prix paard Numberto (Spencer Wilton) en nicht van het zeer succesvolle lichte tour paard Willem Alexander (v.Negro x Flemmingh x Ahorn). Overgrootmoeder Clementine (v.Ulft) bracht Händel (v.Wolfgang) het internationale top paard van Michael Whitaker.
Citaat KWPN onderzoekrapport: Glamourdale is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed van ruimte. De draf is goed van ruimte met veel balans. De galop is bergop, zeer krachtig en met zeer veel ruimte. Glamourdale beweegt met veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Glamourdale veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.
Glamourdale

Moeder van Malala van de Anjershof: Esta (Zhivago X Sandreo x Houston)

Geboren: 2009
Kleur: Donkerbruin
Vader: Zhivago
Moeder: Amber
Deze KWPN merrie van Zhivago X Sandreo X Houston heeft in 2012 op driejarige leeftijd een EPTM gelopen in Sleen. Hier behaalde zij 85 punten voor de dressuur richting en 90 punten voor exterieur. Esta verdiende een 9 voor de stap en souplesse en een 8,5 voor de draf, rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard. Inmiddels is Esta gepromoveerd tot Elite Preferent EPTM.

Citaat jury (KWPN-website): "Bij de dressuurmerries kan één echte uitschieter worden genoemd: Esta (Zhivago uit Amber sport, elite v.Sandreo, f/g B.H. Harms uit Foxwolde) slaagde met 85 punten en werd ster met maar liefst 90 punten voor exterieur. Zo’n aparte verschijning is deze merrie, zoveel allure, een mooi oog, een mooie hals, werkelijk een fantastisch paard en schitterend om te zien”, komt Van Rijswijk woorden tekort om de donkerbruine te omschrijven.
Esta

Grootvader van Malala van de Anjershof en vader van Esta: Zhivago (Krack C x Jazz x Ulft x Amor)

Stokmaat: 1.72
Geboren: 2004
Goedgekeurd voor: KWPN, Oldenburg, Holstein, BWP
Zhivago is een eerlijke, betrouwbare hengst met een zeer goede stap, goede gedragen ruime draf en een krachtige berg op springende galop. Zhivago heeft een zeer goede houding en balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Zhivago zeer veel aanleg en geeft de ruiter een zeer goed gevoel (onderzoeksrapport 2007).
Stap: 9,0
Draf: 8,0
Galop: 9,0
Souplesse: 8,5
Houding en balans: 8,5
Rijbaarheid/bewerkbaarheid: 9,0
Aanleg als dressuurpaard: 9,0
Zhivago

Grootmoeder van Malala van de Anjershof en moeder van Esta: Amber (Sandreo x Houston x Purioso)

Geboren: 2005
Kleur: Bruin
Vader: Sandreo
Moeder: Tessa S
Deze KWPN merrie van Sandreo X Houston X Purioso is in de zomer tijdens CK de Wolden 2013 Elite verklaard. Dit was een combinatie van een thuiskeuring, waarbij ze ster werd en een uitnodiging kreeg voor de Centrale Keuring. Daar liet ze zich geweldig zien en werd ze voorlopig keur. Dit samen met een goede constitutie (PROK) en het (SPORT) predikaat (Z2 dressuur met winstpunten) zorgden ervoor dat zij direct Elite werd verklaard. Inmiddels is zij gepromoveerd tot Elite Preferent Sport.
Amber

De Groeve 6A | 9314 TC Foxwolde (Drenthe) | Mobiel: 06-53971162 | Email: info@stalanjershof.nl