Le Patron van de Anjershof

(Everdale X Zhivago X Sandreo)

Le Patron van de Anjershof

Vader van Le Patron van de Anjershof: Everdale (Lord Leatherdale X Negro X Variant)

Stokmaat: 1.72
Geboren: 2009
Kleur: Zwart
Vader: Lord Leatherdale
Moeder: Aliska K
Everdale is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en zeer goed van ruimte. De draf is krachtig en goed van ruimte maar daarin zou de hengst iets meer met de schoft omhoog moeten lopen. De galop is krachtig en zeer goed van ruimte. In beweging heeft Everdale een aansprekend front, een goede beentechniek, veel souplesse en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Everdale veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.
Stap: 9
Draf: 8,5
Galop: 9
Souplesse: 8
Houding en balans: 8,5
Rijdbaarheid en instelling: 9
Aanleg als dressuurpaard: 8,5
Totaal: 87
Everdale

Moeder van Le Patron van de Anjershof: Esta (Zhivago X Sandreo x Houston)

Geboren: 2009
Kleur: Donkerbruin
Vader: Zhivago
Moeder: Amber
Deze KWPN merrie van Zhivago X Sandreo X Houston heeft in 2012 op driejarige leeftijd een EPTM gelopen in Sleen. Hier behaalde zij 85 punten voor de dressuur richting en 90 punten voor exterieur. Esta verdiende een 9 voor de stap en souplesse en een 8,5 voor de draf, rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard. Inmiddels is Esta gepromoveerd tot Elite Preferent EPTM.

Citaat jury (KWPN-website): "Bij de dressuurmerries kan één echte uitschieter worden genoemd: Esta (Zhivago uit Amber sport, elite v.Sandreo, f/g B.H. Harms uit Foxwolde) slaagde met 85 punten en werd ster met maar liefst 90 punten voor exterieur. Zo’n aparte verschijning is deze merrie, zoveel allure, een mooi oog, een mooie hals, werkelijk een fantastisch paard en schitterend om te zien”, komt Van Rijswijk woorden tekort om de donkerbruine te omschrijven.
Esta

Grootvader van Le Patron van de Anjershof en vader van Esta: Zhivago (Krack C x Jazz x Ulft x Amor)

Stokmaat: 1.72
Geboren: 2004
Goedgekeurd voor: KWPN, Oldenburg, Holstein, BWP
Zhivago is een eerlijke, betrouwbare hengst met een zeer goede stap, goede gedragen ruime draf en een krachtige berg op springende galop. Zhivago heeft een zeer goede houding en balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Zhivago zeer veel aanleg en geeft de ruiter een zeer goed gevoel (onderzoeksrapport 2007).
Stap: 9,0
Draf: 8,0
Galop: 9,0
Souplesse: 8,5
Houding en balans: 8,5
Rijbaarheid/bewerkbaarheid: 9,0
Aanleg als dressuurpaard: 9,0
Zhivago

Grootmoeder van Le Patron van de Anjershof en moeder van Esta: Amber (Sandreo x Houston x Purioso)

Geboren: 2005
Kleur: Bruin
Vader: Sandreo
Moeder: Tessa S
Deze KWPN merrie van Sandreo X Houston X Purioso is in de zomer tijdens CK de Wolden 2013 Elite verklaard. Dit was een combinatie van een thuiskeuring, waarbij ze ster werd en een uitnodiging kreeg voor de Centrale Keuring. Daar liet ze zich geweldig zien en werd ze voorlopig keur. Dit samen met een goede constitutie (PROK) en het (SPORT) predikaat (Z2 dressuur met winstpunten) zorgden ervoor dat zij direct Elite werd verklaard. Inmiddels is zij gepromoveerd tot Elite Preferent Sport.
Amber

De Groeve 6A | 9314 TC Foxwolde (Drenthe) | Mobiel: 06-53971162 | Email: info@stalanjershof.nl