• Home
  • Veulens
  • 2014
  • Jerome van de Anjershof

Jerome van de Anjershof

(Everdale X Sandreo X Houston X Purioso)

Jerome van de Anjershof

Vader van Jerome van de Anjershof: Everdale (Lord Leatherdale X Negro X Variant)

Stokmaat: 1.72
Geboren: 2009
Kleur: Zwart
Vader: Lord Leatherdale
Moeder: Aliska K
Everdale is een eerlijke, betrouwbare en werklustige hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en zeer goed van ruimte. De draf is krachtig en goed van ruimte maar daarin zou de hengst iets meer met de schoft omhoog moeten lopen. De galop is krachtig en zeer goed van ruimte. In beweging heeft Everdale een aansprekend front, een goede beentechniek, veel souplesse en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Everdale veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.
Stap: 9
Draf: 8,5
Galop: 9
Souplesse: 8
Houding en balans: 8,5
Rijdbaarheid en instelling: 9
Aanleg als dressuurpaard: 8,5
Totaal: 87
Everdale

Moeder van Jerome van de Anjershof: Amber (Sandreo x Houston x Purioso)

Geboren: 2005
Kleur: Bruin
Vader: Sandreo
Moeder: Tessa S
Deze achtjarige KWPN merrie van Sandreo X Houston X Purioso is afgelopen zomer tijdens CK de Wolden 2013 ELITE verklaard. Dit was een combinatie van een thuiskeuring, waarbij ze ster werd en een uitgenodiging kreeg voor de Centrale Keuring. Daar liet ze zich geweldig zien en werd ze voorlopig keur. Dit samen met een goede constitutie (PROK) en het (SPORT) predikaat (Z2 dressuur met winstpunten) zorgden ervoor dat zij direct ELITE werd verklaard.
Amber

Grootvader van Jerome van de Anjershof en vader van Amber: Sandreo (Sandro Hit x Flemmingh x Ahorn)

Stokmaat: 1.71
Geboren: 2000
Goedgekeurd voor: KWPN, Hannover, Oldenburg, NRPS/Frankrijk LD
Sandreo is een eerlijke betrouwbare hengst die zich goed laat bewerken en voldoende werkwillig is. De stap is doorgaans zuiver en goed van ruimte. In draf heeft Sandreo ruim voldoende houding, een goede ruimte en veel souplesse. De galop heeft ruim voldoende ruimte en souplesse. Sandreo heeft als dressuurpaard ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel (beschrijving KWPN).
Sandreo

Grootmoeder van Jerome van de Anjershof en moeder van Amber: Tessa S (Houston x Purioso) ELITE

Stokmaat: 1.64
Geboren: 2000
Kleur: Bruin
Fokfamilie: 23
Merrielijn: KWPN 27 (Lady Reveil-stam)
Tessa is ELITE: een combinatie van het keurpredikaat, een goede constitutie (PROK) en een goede aanlegtest (IBOP). In de aanlegtest toonde ze haar veelzijdigheid door naast een uitstekende dressuurverrichting eveneens een prima springtest te laten zien. Deze veelzijdigheid is niet vreemd gezien haar afstamming van Good Luck (keur, preferent van Wolfgang), die via dochter Kimberly (v. Flemmingh) de goedgekeurde internationale springhengst Ojasper (v. Hollywood) heeft gegeven. Tessa heeft veel bloeduitstraling en een goede draf met sterk achterbeengebruik. Tessa is licht aangereden, maar na de aanlegtest voornamelijk ingezet voor de fokkerij.
Tessa elite is een telg uit de Lady Reveil-stam die vele internationale sportpaarden heeft gegeven, waaronder: toptalent Uthopia van Carl Hester en Jeff van Stephanie Peters (beide Zware Tour internationale dressuur).

Fokker Tessa: J. Braams-Hoving, Annen
Eigenaar Tessa: Irene en Rob Hoeben-Sanders Helden, Limburg (NL)
Website: www.utdansendepaerd.nl 
Tessa S

De Groeve 6A | 9314 TC Foxwolde (Drenthe) | Mobiel: 06-53971162 | Email: info@stalanjershof.nl