Esta

(Zhivago X Sandreo X Houston)

Deze KWPN merrie van Zhivago X Sandreo X Houston heeft in 2012 op driejarige leeftijd een EPTM gelopen in Sleen. Hier behaalde zij 85 punten voor de dressuur richting en 90 punten voor exterieur. Esta verdiende een 9 voor de stap en souplesse en een 8,5 voor de draf, rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard. Inmiddels is Esta gepromoveerd tot Elite Preferent EPTM.

Citaat jury (KWPN-website): "Bij de dressuurmerries kan één echte uitschieter worden genoemd: Esta (Zhivago uit Amber sport, elite v.Sandreo, f/g B.H. Harms uit Foxwolde) slaagde met 85 punten en werd ster met maar liefst 90 punten voor exterieur. Zo’n aparte verschijning is deze merrie, zoveel allure, een mooi oog, een mooie hals, werkelijk een fantastisch paard en schitterend om te zien”, komt Van Rijswijk woorden tekort om de donkerbruine te omschrijven.

Vader van Esta: Zhivago (Krack C x Jazz x Ulft x Amor)

Stokmaat: 1.72
Geboren: 2004
Goedgekeurd voor: KWPN, Oldenburg, Holstein, BWP
Zhivago is een eerlijke, betrouwbare hengst met een zeer goede stap, goede gedragen ruime draf en een krachtige berg op springende galop. Zhivago heeft een zeer goede houding en balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Zhivago zeer veel aanleg en geeft de ruiter een zeer goed gevoel (onderzoeksrapport 2007).
Stap: 9,0
Draf: 8,0
Galop: 9,0
Souplesse: 8,5
Houding en balans: 8,5
Rijbaarheid/bewerkbaarheid: 9,0
Aanleg als dressuurpaard: 9,0
Zhivago

Moeder van Esta: Amber (Sandreo X Houston X Purioso)


Grootmoeder van Esta: Tessa S (Houston x Purioso) ELITE

Stokmaat: 1.64
Geboren: 2000
Kleur: Bruin
Fokfamilie: 23
Merrielijn: KWPN 27 (Lady Reveil-stam)
Tessa is ELITE: een combinatie van het keurpredikaat, een goede constitutie (PROK) en een goede aanlegtest (IBOP). In de aanlegtest toonde ze haar veelzijdigheid door naast een uitstekende dressuurverrichting eveneens een prima springtest te laten zien. Deze veelzijdigheid is niet vreemd gezien haar afstamming van Good Luck (keur, preferent van Wolfgang), die via dochter Kimberly (v. Flemmingh) de goedgekeurde internationale springhengst Ojasper (v. Hollywood) heeft gegeven. Tessa heeft veel bloeduitstraling en een goede draf met sterk achterbeengebruik. Tessa is licht aangereden, maar na de aanlegtest voornamelijk ingezet voor de fokkerij.
Tessa elite is een telg uit de Lady Reveil-stam die vele internationale sportpaarden heeft gegeven, waaronder: toptalent Uthopia van Carl Hester en Jeff van Stephanie Peters (beide Zware Tour internationale dressuur).

Fokker Tessa: J. Braams-Hoving, Annen
Eigenaar Tessa: Irene en Rob Hoeben-Sanders Helden, Limburg (NL)
Website: www.utdansendepaerd.nl
Tessa S

Grootvader van Esta en vader van Tessa S: Houston keur (Belisar X Pion X Papillon)

Stokmaat: 1.66
Geboren: 1989
Goedgekeurd voor: KWPN
Houston is een bewezen dekhengst en is één van de bekendste nakomelingen van Belisar. Houston staat bekend om zijn fantastische achterbeengebruik dat hij vrijwel zonder uitzondering doorgeeft aan zijn nakomelingen. Zijn nakomelingen zijn zeer succesvol in de sport en op de keuringen. Daardoor heeft hij in 2006 het predikaat 'keur' toebedeeld gekregen.

Fokker: J. Gordijn, St-Oedenrode
Eigenaar: R en I Veninga, Stuifzand
Website: http://www.riekusveninga.nl
Houston

De Groeve 6A | 9314 TC Foxwolde (Drenthe) | Mobiel: 06-53971162 | Email: info@stalanjershof.nl