Amber

(Sandreo X Houston X Purioso)

Amber 
Deze KWPN merrie van Sandreo X Houston X Purioso is in de zomer van 2014 tijdens CK de Wolden 2013 Elite verklaard. Dit was een combinatie van een thuiskeuring, waarbij ze ster werd en een uitnodiging kreeg voor de Centrale Keuring. Daar liet ze zich geweldig zien en werd ze voorlopig keur. Dit samen met een goede constitutie (PROK) en het (SPORT) predikaat (Z2 dressuur met winstpunten) zorgden ervoor dat zij direct Elite werd verklaard. Inmiddels is zij gepromoveerd tot Elite Preferent Sport.

Vader van Amber: Sandreo (Sandro Hit x Flemmingh x Ahorn)

Stokmaat: 1.71
Geboren: 2000
Goedgekeurd voor: KWPN, Hannover, Oldenburg, NRPS/Frankrijk LD
Sandreo is een eerlijke betrouwbare hengst die zich goed laat bewerken en voldoende werkwillig is. De stap is doorgaans zuiver en goed van ruimte. In draf heeft Sandreo ruim voldoende houding, een goede ruimte en veel souplesse. De galop heeft ruim voldoende ruimte en souplesse. Sandreo heeft als dressuurpaard ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel (beschrijving KWPN).
Sandreo

Moeder van Amber: Tessa S (Houston x Purioso) ELITE

Stokmaat: 1.64
Geboren: 2000
Kleur: Bruin
Fokfamilie: 23
Merrielijn: KWPN 27 (Lady Reveil-stam)
Tessa is ELITE: een combinatie van het keurpredikaat, een goede constitutie (PROK) en een goede aanlegtest (IBOP). In de aanlegtest toonde ze haar veelzijdigheid door naast een uitstekende dressuurverrichting eveneens een prima springtest te laten zien. Deze veelzijdigheid is niet vreemd gezien haar afstamming van Good Luck (keur, preferent van Wolfgang), die via dochter Kimberly (v. Flemmingh) de goedgekeurde internationale springhengst Ojasper (v. Hollywood) heeft gegeven. Tessa heeft veel bloeduitstraling en een goede draf met sterk achterbeengebruik. Tessa is licht aangereden, maar na de aanlegtest voornamelijk ingezet voor de fokkerij.
Tessa elite is een telg uit de Lady Reveil-stam die vele internationale sportpaarden heeft gegeven, waaronder: toptalent Uthopia van Carl Hester en Jeff van Stephanie Peters (beide Zware Tour internationale dressuur).

Fokker Tessa: J. Braams-Hoving, Annen
Eigenaar Tessa: Irene en Rob Hoeben-Sanders Helden, Limburg (NL)
Website: www.utdansendepaerd.nl 
Tessa S

Grootvader van Amber en vader van Tessa S: Houston keur (Belisar X Pion X Papillon)

Stokmaat: 1.66
Geboren: 1989
Goedgekeurd voor: KWPN
Houston is een bewezen dekhengst en is één van de bekendste nakomelingen van Belisar. Houston staat bekend om zijn fantastische achterbeengebruik dat hij vrijwel zonder uitzondering doorgeeft aan zijn nakomelingen. Zijn nakomelingen zijn zeer succesvol in de sport en op de keuringen. Daardoor heeft hij in 2006 het predikaat 'keur' toebedeeld gekregen.

Fokker: J. Gordijn, St-Oedenrode
Eigenaar: R en I Veninga, Stuifzand
Website: http://www.riekusveninga.nl 
Houston

De Groeve 6A | 9314 TC Foxwolde (Drenthe) | Mobiel: 06-53971162 | Email: info@stalanjershof.nl